Färgning, handspunnet, Stashen, Stickning

Fallen cloud x 2

Jag trodde jag hade publicerat en post om den gröna sjalen jag stickade till en kollega, så jag hade raderat alla foton och gett bort sjalen för länge sedan. Men tydligen fanns inte den posten annat än i min fantasi… Som tur var hittade jag ett foto i en chatkonversation på telefonen, så det gick att få tillbaks en bild iallafall.

Jag har alltså stickat Fallen cloud, i garnet som jag färgade för en tid sedan. Jag hade 2 härvor garn (vet ej om det var 200 g eller ej, vägde aldrig) och så här stor blev den när garnet var slut. Jag kan tycka att den skulle varit någon dm längre, men mottagaren använder den flitigt så det funkade nog ändå.

img_2394.jpgimg_2394.jpg

När jag väl lyckades memorera mönstret (det var ju inte svårt, egentligen, det blev bara fel hela tiden…) så tyckte jag det var lika bra att sticka en till, perfekt med en stickning där jag inte behöver konsultera mönstret utan hjärnan jobbar på autopilot. Det blev en blå sjal till mig själv, i handspunnet garn som jag spann för ca 10 år sedan. Jag påbörjade en sjal, men var aldrig riktigt nöjd med den. Så nu repade jag upp, gjorde om och blev nöjd.

img_2335-1.jpg

Garnet är 2-trådigt merino/tencel och jag använde stickor 5 mm.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s